Een jonge organisatie met veel ervaring

Innovatie in online boekhouden

Het Yuki team is al jaren actief in de software-industrie. We vonden dat het tijd werd voor een grote innovatie in boekhoudsoftware. Het principe van boekhouden is al jaren ongewijzigd is en dat zal wel zo blijven. Aan de wijze waarop de boekhouding wordt gevoerd, valt nog heel wat te verbeteren. Dat is precies wat we met Yuki hebben gedaan.

We hebben boekhoudsoftware volledig opnieuw ontwikkeld. In dit nieuwe platform staat het document centraal in een online digitaal archief en niet meer de journaalpost. Dit idee is net zo eenvoudig als krachtig en biedt veel nieuwe mogelijkheden.

De ondernemer kan zo gemakkelijk actief betrokken worden bij de administratie. Bovendien kunnen we documentherkenning en automatische verwerking toevoegen aan het boekhouden. De ondernemer hoeft geen plastic tassen met administratie aan te leveren, maar stuurt het digitaal door. De boekhouding is meer up-to-date, controle wordt gemakkelijker en de aandacht verschuift van boekhouden naar advies en ondernemen. Boekhouden wordt niet alleen gemakkelijker gemaakt, maar ook leuker voor ondernemer en accountant.

Start van Yuki

Yuki werd opgericht in 2007 en heeft met haar introductie in de markt het scannen en herkennen op de kaart gezet. De vernieuwende aanpak van Yuki heeft onder meer bijgedragen aan de introductie van Robotic accounting in de Nederlandse markt. Inmiddels is Yuki in Nederland één van de toonaangevende spelers in de markt van online accounting.

De naam Yuki

Samen met vingers stonden kleine steentjes aan de basis van ons telsysteem. De telstenen leidden uiteindelijk tot cijfers en tot de ontwikkeling van wiskunde. Maar ook tot de beschrijving van onze wereld en onze kennis over het heelal. Van alle telstenen is er eentje heel speciaal. Het is een kleine Japanse steen genaamd Yuki.

De perfecte steen

De Yuki stenen zijn gemaakt van wat de Japanners beschouwen als de hoogste kwaliteit steen, met een duidelijke, strakke nerf. Op een Yuki-steen loopt de nerf kaarsrecht, zonder bocht of curve.

Velen beschouwen Yuki als de perfecte witte stenen.

Ondernemers achter Yuki

Lucas Brentjens
CEO Yuki

Arco van Nieuwland
CTO Yuki

Sebastian Toet
Chief Software Architect