26 oktober 2016
Isidora

Yuki is deelnemer van Zeker-OnLine

Zeker-OnLine en Yuki kenden elkaar uit het verleden bij de ontwikkeling van het normenkader van Zeker-OnLine. Yuki heeft nu ook de stap gezet om deelnemer te worden van Zeker-OnLine.

Peter van Haasteren, directeur Yuki Nederland, over de reden achter het deelnemer worden: “Wij zijn de afgelopen jaren heel hard gegroeid. Nu is het tijd de kwaliteit en veiligheid van ons boekhoudplatform integraal te maken binnen onze organisatie met dit keurmerk.”

Bij de keuze van een softwareleverancier is functionaliteit vaak bepalend. Soms lijkt het erop dat veiligheid en betrouwbaarheid van ondergeschikt belang zijn. Terwijl deze facetten zeker meegenomen moeten worden om tot een goede pakketkeuze te komen. Ondernemers of eindgebruikers kunnen dit nauwelijks van een cloudleverancier beoordelen omdat dit vergaande kennis van IT vereist en bovendien veel tijd kost. Voor leveranciers van cloudpakketten is de betrouwbaarheid minstens zo belangrijk, de risico’s zijn groot en slaan in sommige gevallen zoals cybercrime over op de gehele branche voor cloudoplossingen. Het keurmerk Zeker-OnLine brengt deze behoefte aan zichtbare kwaliteit samen voor de aanbieders en gebruikers

Yuki heeft ControlSolutions International benoemd tot auditor van het normenkader. In de assurance-opdracht, waarbij gerapporteerd wordt op basis van standaard 3402, wordt vastgesteld of met de door Yuki getroffen en ingevoerde beheersmaatregelen de controledoelstellingen van het keurmerk Zeker-OnLine behaald kunnen worden.

Over Zeker-OnLine

Het keurmerk Zeker-OnLine wordt uitgereikt indien de betrouwbaarheid van een online applicatie, op basis van een duidelijk openbaar normenkader, door externe onafhankelijke controle vastgesteld is. Het normenkader is gebaseerd op webrichtlijnen NCSC, CobIT, Nederlandse wet- en regelgeving en daarmee ook de wet op persoonsgegevens en datalekken. De externe onafhankelijke controle wordt uitgevoerd door IT-auditors ingeschreven bij de NOREA en er wordt vaak gerapporteerd middels de Internationale Standaard 3402.

Bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een cloud-oplossing wordt de betrouwbaarheid van relevante betrokken partijen getoetst. Zo ontstaat een veilige keten waarin elke ketenpartij verantwoording aflegt. Zeker bij het ontsluiten van data is het van belang dat elke leverancier in de keten dezelfde kwaliteit levert.

Aanvullende normenkaders voor portals & platforms, salarisapplicaties en voor aanbieders van hosting- en housing-services zijn onderhanden. De laatste categorie moet het voor SAAS-aanbieders makkelijker maken de kwaliteit van een aanbieder van hosting en housing te controleren tijdens de aanbesteding.

[av_promobox button=’yes’ label=’Ontdek Yuki’ link=’page,12186′ link_target=” color=’orange’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’yes’ icon=’ue87d’ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ custom_class=”]

Meer weten over Yuki?

[/av_promobox]

Yuki, Bright Accounting

Stap nu over
© 2020 The Yuki Company