11 januari 2016
Isidora

Yuki voor de horeca: Altijd inzicht in de zaak

De feestdagen zijn voorbij gevlogen. Voor de horecabranche is deze periode één van de drukste periode van het jaar. Denk aan alle voorbereidingen die aan deze dagen vooraf gaan zoals inkopen of inzet van personeel. Het mag duidelijk zijn dat er een hoop komt kijken bij het runnen van een horecaonderneming. Juist omdat je het zo druk hebt met je restaurant of café, is inzicht in de boekhouding erg belangrijk. Ook als je even niet op de zaak bent, wil je weten hoe je café of restaurant ervoor staat.
Daarom vertellen we je in deze blogpost wat Yuki voor jouw horeca boekhouding kan betekenen.

Yuki en een online horeca boekhouding

Iedere horecaondernemer heeft een kasadministratie. Vaak wordt dit nog via een simpele, ouderwetse kassa handmatig bijgehouden. Maar beschik je over een modern kassasysteem zoals POS of Nappkin dan is dat verleden tijd. Met één druk op de knop wordt de omzet van de dag automatisch in een totaalfactuur aangeleverd waardoor verkopen altijd bij zijn. Werk je met een ander modern kassasysteem? Yuki werkt met een open API en is dus vrij te koppelen met andere software. Daarnaast is het is natuurlijk ook mogelijk om je kasadministratie aan te leveren door middel van scannen, uploaden, mailen, Dropbox of Google Drive.

Dat de verkopen up-to-date zijn is handig, maar de banktransacties die hier tegenover staan moeten ook in je online boekhouding worden meegenomen. Ook die kunnen in Yuki automatisch worden aangeleverd. Heb je een zakelijke rekening bij ING, Rabobank of ABN Amro? Dan haalt Yuki de banktransacties, automatisch door middel van een koppeling op. Dit geldt ook voor de banktransacties van je inkopen.

Inkoopfactuur in UBL formaat

Een succesvolle horecaonderneming dient de voorraad altijd op orde te hebben. In het gunstigste geval ontvang je voor de inkopen iedere maand een totaalfactuur van je vaste leveranciers waardoor kleine, losse inkoopbonnetjes worden voorkomen. Maar wat je óók wil, is dat deze facturen net als de rest van je horeca boekhouding, geautomatiseerd in Yuki aangeleverd en verwerkt worden.

Bij Yuki kan dat met UBL (Universal Business Language). Een inkoopfactuur in UBL-formaat herkent Yuki direct en wordt automatisch verwerkt. Ook kunnen UBL’s eenvoudig op regelniveau geboekt worden zodat je iedere maand gedetailleerd inzicht hebt in je cijfers. Deze manier van aanleveren is niet alleen heel handig maar zorgt er ook voor dat je meegaat met de tijd. Uit een artikel uit 2015 blijkt namelijk dat de factuur in UBL steeds vaker verplicht wordt gesteld.

Wanneer je leverancier facturen in UBL aanlevert, worden deze automatisch geboekt in je administratie. Nu gaat Yuki nog een stapje verder. Naast de automatische verwerking, werkt Yuki samen met InvoiceSharing. InvoiceSharing haalt ‘niet-UBL’ facturen op bij diverse leveranciers en zet deze om in UBL en stuurt ze daarna direct naar jouw boekhouding. Voorbeelden van leveranciers die met InvoiceSharing werken zijn o.a. Albert Heijn, Deli XL, Hanos en Douwe Egberts.

Salarisadministratie

Naast de inkopen en verkopen heeft bijna iedere horecaonderneming medewerkers in dienst. Sommige in vast dienstverband, sommige parttime en wellicht neem je gedurende het jaar ook ook oproepkrachten en stagiairs aan. Ongeacht het type dienstverband moeten al je medewerkers op tijd verloond worden. Maar hoe hou je dit bij? En hoe voorkom je dat je hier het overzicht in verliest?
Naast de boekhouding werkt Yuki ook perfect voor de salarisadministratie. Yuki heeft namelijk een koppeling met NMBRS salarissoftware. Iedere maand lever je enkel alle mutaties aan waarna er voor iedere medewerker een salarisstrook, loonjournaalpost, loonaangifte en jaaropgaaf gemaakt wordt die in je Yuki boekhouding worden geplaatst.

Yuki partners gespecialiseerd in de horeca branche

Yuki werkt met meerdere accountants door het hele land die gespecialiseerd zijn in het voeren van administraties uit de horeca branche. Een overzicht van alle gespecialiseerde partners vind je op de locator pagina op onze website.

Zoals je kunt lezen zijn er voor jou als horecaondernemer verschillende redenen om je boekhouding volledig online uit te besteden via het Yuki platform:

  • Naast je verkopen en bank kunnen ook inkopen automatisch worden aangeleverd
  • Yuki werkt niet alleen voor de boekhouding maar biedt ook een eenvoudige oplossing voor salaris services.
  • Met behulp van Yuki kun je je door middel van deze uitbesteding volledig richten op je horecaonderneming.

Meer weten over bovenstaande mogelijkheden? Neem contact op met onze medewerkers via 010-2019734. Yuki helpt je graag bij het realiseren van een volledige, online boekhouding.

Yuki, Bright Accounting

Stap nu over
© 2020 The Yuki Company