16 maart 2015
Isidora

Wachten op je geld? Doe er zelf wat aan!

Heel lang wachten op je geld. Voor veel zelfstandig ondernemers en kleinere bedrijven is dat hét grote nadeel van zelfstandig werken. Je werkt hard, je klanten zijn tevreden, maar je cash flowt nauwelijks: er wordt maar niet betaald!

Maar liefst 40 procent van alle kleine ondernemers krijgt gemiddeld meer dan een maand te laat zijn zuurverdiende geld, blijkt uit recent onderzoek van Open Companies. En dat terwijl er sinds 2013 duidelijke regels zijn voor betalingstermijnen. Meer dan dertig dagen wachten op betaling? Volgens de wetgever mag het uitsluitend bij uitzondering, maar dat is het helaas niet.

Aan deze wet heb je kortom niet zo veel. En terugpakken werkt ook al niet. Kijk maar naar het filmpje dat Open Companies maakte.

Wat kun je zelf doen om te voorkomen dat je lang op je geld moet wachten?

Je kunt kiezen:

a. Werk alleen bij vooruitbetaling

Alles of niets, je kent het wel. Ongebruikelijk, niet klantvriendelijk, maar reuze-effectief.

of:

b. Maak je kwaad

Stuur aanmaningen, bel dagelijks, dreig met incassobureaus. Het geeft lekker veel negatieve energie, de tijd vliegt en je maakt nieuwe vrienden.

of:

c. Verstuur je facturen digitaal

Hoe dat helpt, vraag je je af? Nou: dat onderzoek waar we het al eerder over hadden, wees uit dat digitale facturen gemiddeld maar liefst een hele week eerder betaald worden dan papieren facturen. En digitaal factureren, je raadt het al, gaat natuurlijk super-eenvoudig met Yuki.

Nog wat voordelen:

  • Yuki laat je gewoon zien wie nog niet betaald heeft – vergeten is er niet meer bij.
  • Herinneringen laat je automatisch versturen, zodat je zelf intussen kunt doorwerken voor andere klanten.

Wat je tot slot ook nog kunt doen is de petitie van Open Companies ondertekenen. Laten we kijken of we samen een maximale betalingstermijn van 30 dagen kunnen afdwingen.

All you need is Yuki

Stap nu over
© 2019 The Yuki Company