23 november 2015
Isidora

Volledig geautomatiseerde boekhouding binnen handbereik

Automatisch facturen herkennen en verwerken met Universal Business Language (UBL) is een verademing voor iedere ondernemer. Zelf facturen ophalen achter portals en scannen of mailen naar je boekhoudplatform blijft bewerkelijk. In samenwerking met InvoiceSharing introduceert Yuki nu het automatisch ophalen van facturen met conversie naar UBL. Hierdoor wordt verdere robotisering van de boekhouding mogelijk.

Yuki wil daarom zo veel mogelijk leveranciers stimuleren facturen in UBL-formaat te versturen en is zodoende een pilot gestart. Dat lukt: sinds de start in september is het aantal verzonden UBL-facturen verdriedubbeld.

De accountants die met Yuki werken, innoveren mee. Bij de pilot zijn tien Yuki partners betrokken: accountants- en administratiekantoren die gebruik maken van het Yuki boekhoudplatform. De accountants zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van deze innovatie. Hun eerste ervaringen zijn positief, zoals geïllustreerd wordt door een tweet van Mirjam van Gelder (@Mirjam_VDKVG ), een van die partners:

Vandaag 1e KPN factuur automatisch via @InvoiceSharing ontvangen en verwerkt in administratie @yukiboekhouden van klant. Mooi!  #pilot #UBL”.

Voorbeeld van innovatie

Gerard Bottemanne, initiatiefnemer van de UBL-Ketentest en nauw betrokken bij de adoptie van UBL in Nederland is vol lof over dit initiatief van Yuki.


“Yuki laat hiermee zien dat een volledig geautomatiseerde boekhouding binnen handbereik ligt. Samen met de deelnemende accountants- en administratiekantoren geven ze een geweldig voorbeeld van innovatie op dit gebied. Grote telecombedrijven sturen hun factuur rechtstreeks naar de administratie van hun klant. Die klant heeft er geen omkijken naar. Dat is natuurlijk fantastisch.”


Yuki werkt voor de pilot samen met InvoiceSharing, een bedrijf dat alle verschillende factuurtalen spreekt die systemen van bedrijven genereren. InvoiceSharing zet deze facturen om in UBL en stuurt de factuur rechtstreeks naar de juiste Yuki administratie. Zo ontbreken de facturen niet terwijl er al is geïncasseerd en vindt een soort aangetekende verzending plaats.

De komende maanden zullen alle Yuki accountants- en administratiekantoren toegang krijgen tot deze functionaliteiten. Ook wordt het aantal leveranciers uitgebreid door InvoiceSharing. Met deze ontwikkelingen verwacht Yuki een exponentiële groei van UBL-facturen.

Yuki, Bright Accounting

Stap nu over
© 2020 The Yuki Company