10 september 2015
Isidora

Yuki Partner Manifesto gaat voor realtime scorebord

Buienrader, actuele file- en beursberichten, we vinden het allemaal heel gewoon. Maar ondernemers in het MKB-segment – verreweg de belangrijkste groep voor onze economie – moeten het nog steeds stellen met een jaarverslag van, in het gunstigste geval, vijf kwartaal oud.

En niet alleen in Nederland, nergens in de wereld is er een instrument waar MKB-ondernemers op simpele wijze de ontwikkeling van hun onderneming 24/7 kunnen volgen. In een tijd waar de omstandigheden waaronder ondernemers moeten ondernemen razendsnel verandert, de ene na de andere spectaculaire app wordt gelanceerd, heeft gek genoeg nog niemand iets voor deze belangrijke groep ondernemers bedacht.

Het was de reden voor Manifesto, de nieuwe landelijke keten van Business Coaching en Personal Accountants, die afgelopen juni haar pilot-vestiging in Amsterdam opende, om snel een instrument, het scorebord, te realiseren en te implementeren. Samen met onder andere Vanenburg Software en het Yuki boekhoudplatform heeft Manifesto de afgelopen tijd hard gewerkt aan de eerste stap op weg naar dit scorebord.

De komende tijd gaat de groep launching customers van Manifesto, deze eerste ruwe versie testen. Maar ook wordt er een oproep gedaan aan MKB-ondernemers in het hele land om mee te testen. Tenslotte zijn de doelstellingen van Manifesto maatschappelijk en vormt Manifesto een coöperatie van en voor ondernemers. Begin december al moet er een werkende bèta-versie zijn.

Het persoonlijke scorebord monitort de ondernemer en de onderneming straks op zowel zachte als harde aspecten. Is simpel en intuïtief. Zonder boekhoudkundige kennis kunnen ondernemers in één oogopslag zien, hoe hun persoonlijke ontwikkeling verloopt, het bedrijf ervoor staat, de benchmark presteert en hoe maatschappelijk relevant zij ondernemen. In de loop van de tijd zullen steeds meer parameters aan het scorebord worden toegevoegd, zodat het steeds persoonlijker wordt. Steeds meer op de individuele ondernemer en zijn of haar onderneming toegespitst.

Het realtime scorebord past in de diametraal andere aanpak van Manifesto. Klanten van Manifesto sturen straks al hun facturen, bonnetjes e.d. online op naar een centrale administratiefabriek. Die verzorgt de boekingen en produceert een deel van de cijfers voor het scorebord. Aan de hand van de resultaten worden de klanten regelmatig gecoacht op doelen die zij samen met hun coach-accountant geformuleerd hebben.

Bron: www.manifesto.nl

Ook in de pers: Accountancyvanmorgen

Yuki, Bright Accounting

Stap nu over
© 2020 The Yuki Company