3 oktober 2016
Isidora

Oud-Yuki-marketeer Micha Smit in directie Newviews

Per 1 oktober is Micha Smit de nieuwe adjunct-directeur van Newviews. Dat is een bedrijf dat digitale facturen inleest en geschikt maakt voor diverse boekhoudprogramma’s. Micha werkte tot die datum als marketing manager bij boekhoudplatform Yuki. De overstap is niet toevallig: in juni is Newviews door Yuki overgenomen.

De overstap van Micha staat symbool voor de samenwerking tussen de twee bedrijven. Zelf zegt hij hierover: “Het wordt mijn taak om de groei van Newviews in Nederland te versnellen. Ook ga ik werken aan de integratie van Newviews en Yuki en willen we vaart maken met onze internationale doorbraak. Daar heb ik bij Yuki al ervaring mee opgedaan.”

De twee bedrijven blijven overigens los van elkaar en onder eigen naam opereren. “We gaan wel actief gebruik maken van elkaars techniek, kennis en functionaliteiten. Zo maken we elkaar slimmer, wat voor ons beider klanten natuurlijk alleen maar voordelen heeft”, vertelt Micha. “Beide bedrijven werken aan robotic accounting: volledig geautomatiseerd boekhouden zonder administratieve rompslomp. Deze samenwerking brengt dat ideaal binnen bereik.”

Micha Smit is het eerste directielid dat Yuki uit eigen gelederen heeft kunnen ontwikkelen. “Ik ben bij Yuki sinds 2011. Het was een fantastische tijd, vooral omdat we stormachtig groeiden. Een andere ontwikkeling waar ik in mijn nieuwe functie profijt van kan hebben is dat Yuki zich eerst profileerde als softwareontwikkelaar voor mkb’ers en nu als softwareservice die partners, accountants in heel Nederland, aan hun eigen klanten aanbieden. Die kennis en ervaring neem ik nu mee naar Newviews. Ik heb er enorm veel zin in om een dergelijk groeiproces opnieuw te helpen vormgeven.”

Yuki, Bright Accounting

Stap nu over
© 2020 The Yuki Company