12 juli 2022
Branco van der Marel

Braun Wine – Beschikken over actuele cijfers is pure noodzaak

Steeds meer ondernemende types pakken hun kans in de e-commerce. Zo ook de wijngekke Matthijs Braun. Hij richtte het afgelopen jaar drie bedrijven op rondom zijn favoriete thema, waarvan twee online winkels. Inmiddels moet hij alle zeilen bijzetten om de stormachtige groei bij te benen. Cloud-accounting scheelt hem veel tijd en helpt hem overzicht te houden.

Keuze voor de boekhouding

Ondanks de ruime ervaring van Matthijs met het ondernemerschap, advisering en bedrijfsvoering, komt het runnen van drie snelgroeiende start-ups met de nodige uitdagingen. “Als groeiend bedrijf ontkom je niet aan het digitaliseren en efficiënt inrichten van je processen. Het kunnen beschikken over actuele cijfers is pure noodzaak, zeker in de e-commerce. Yuki sluit qua gebruiksvriendelijkheid en integratie- en automatiseringsmogelijkheden het beste aan op mijn wensen.”

Het mooie is: ik doe de boekhouding nu zelf, maar ben er minder tijd aan kwijt.Matthijs Braun, Braun Wine

Continue up to date

“Mijn voormalige boekhouder werkte niet digitaal en ik was daardoor iedere dag met mijn boekhouding bezig. Dit ging ten koste van waar ik goed in ben en wat ik het leukst vind om te doen.” Zijn eerste stap naar succes was dat de boekhouding nu digitaal in de cloud staat. Daardoor heeft hij overal live inzicht en is hij continu up-to-date.

Tijdwinst door automatisering

Naast de laagdrempeligheid van het cloud-boekhouden, levert ook de automatisering in Yuki Matthijs veel op. “Mijn boekhouding is gekoppeld met betaalprovider Mollie, waardoor online betalingen automatisch worden verwerkt. Verkoopfacturen worden in Yuki gemaakt en automatisch gekoppeld. Dat werkt super! Daarnaast vind ik het heel fijn dat de BTW-aangifte direct in Yuki wordt opgemaakt en ingestuurd kan worden. Automatisering levert me veel extra tijd op.”

Focussen op ambitie

“Het mooie is: ik doe de boekhouding nu zelf, maar ben er minder tijd aan kwijt. Ik hoef er nog maar één keer per week aandacht aan te besteden in plaats van dagelijks. Yuki zorgt ervoor dat ik meer tijd in mijn ondernemingen kan steken. Daardoor kan ik mij beter focussen op mijn ambitie om verder te groeien en met mijn wijnproducten de internationale markt te veroveren.”

Ook starten met geautomatiseerd boekhouden? Vraag een demo aan.
BEKIJK DEMO

Yuki, Bright Accounting

Ik wil een demo
© 2022 The Yuki Company