8 juni 2017
Isidora

Ondernemen en administratie: de klok rond

[av_textblock size=” font_color=” color=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
Wanneer is een ondernemer met de administratie bezig? We weten allemaal dat ondernemer zijn een job ‘around the clock’ is en onze cijfers lijken dat nu ook te bevestigen.

Yuki is een platform dat gebruikers ontlast en toelaat om facturen, bonnetjes en andere administratieve documenten direct naar de boekhouding te versturen. Dit kan onder andere via de Yuki app. Als de documenten in de Yuki boekhouding zijn aangeleverd, neemt de boekhouder het over. Het systeem van Yuki houdt grafieken bij over de momenten waarop ondernemers dit doen.

Around the clock

Op dag-niveau merken we bij Yuki dat ondernemers voor een deel de kantooruren volgen. De eerste pieken komen vanaf 9 uur ‘s morgens en ze bereiken een maximum rond elven. Opvallend is de kleine dip tijdens de middag.

Vanaf 18 uur ’s avonds is er een duidelijke knik in het aantal aangeleverde documenten. Deze knik neemt verder af tot middernacht. Wat opvalt is dat het aantal daarna weer sterk stijgt. Dit kan verklaard worden door twee zaken. “We vermoeden dat veel zelfstandigen eerst tijd bij de familie doorbrengen en bijvoorbeeld samen naar televisie kijken. Vervolgens, voor het slapen toch nog een deel van de administratie doen.”

Daarnaast kunnen facturen en documenten ook automatisch door leveranciers naar een uniek Yuki e-mailadres worden gestuurd. Op die manier belanden deze documenten dus in de boekhouding van de ondernemer zonder dat hij hier zelf iets voor heeft moeten doen. Sommige systemen doen dit om middernacht. Wat als verklaring kan dienen voor deze nachtelijke piek.

Zaterdag is rustiger

Yuki toont ook duidelijk aan op welke dagen van de week er het meest aan administratie wordt gedaan. Maandag en dinsdag zijn duidelijk de topdagen voor wat betreft het verwerken van de administratie. In het weekend is het gelukkig rustiger. “We vermoeden dat handelaren het weekend meer en meer terug claimen als vrije tijd. Natuurlijk ben je ondernemer ‘around the clock’, maar door oplossingen als Yuki kan je eigenlijk altijd je administratie doen. Zo kan je kiezen om in het weekend weer meer tijd vrij te maken om te leven.” Dat maandag en dinsdag het drukste zijn lijkt ook logisch: “In het begin van de week wil je dingen in orde brengen. Je hebt net het weekend gehad om tot rust te komen en je hebt kunnen laten bezinken wat je maandag nog moet doen: administratie hoort daarbij.”
[/av_textblock]

[av_promobox button=’yes’ label=’Ontdek Yuki’ link=’page,12186′ link_target=” color=’orange’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’yes’ icon=’ue87d’ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ custom_class=”]

Meer weten over Yuki?

[/av_promobox]

Yuki, Bright Accounting

Stap nu over
© 2020 The Yuki Company