17 juni 2016
Isidora

Van Manhattan aan de Maas naar het bruisende Catalonië

Wat een voorrecht! Een week werken op ons recent geopende kantoor in Barcelona. Niet alleen leuk vanwege het klimaat, het lekkere eten en de prachtige stad, ook een mooie kans om mijn nieuwe Spaanse collega’s te leren kennen en te helpen.

Het Spaanse team

Onze Spaanse development afdeling bestaat nu uit een projectleider en vijf developers, drie front-end developers en twee back-end developers. Komende maanden zal het team verder uitgebreid worden. Een internationaal gezelschap met collega’s uit Israël, Venezuala en echte Catalanen. Voertaal? Engels en Spaans.

Alle nieuwe collega’s hebben één of twee weken op ons hoofdkantoor in Rotterdam doorgebracht om daar het Yuki traineeship te volgen. Om onze nieuwe collega’s volledig up en running met Yuki te krijgen, vliegt er vrijwel wekelijks een Nederlandse of Belgische Yuki collega naar Barcelona. Zij wisselen kennis uit en leren elkaar in zo’n week persoonlijk kennen. Zo’n persoonlijke kennismaking vereenvoudigt natuurlijk de samenwerking tussen de verschillende landen.

Het team werkt nauw samen met ons development team in Nederland. Hierbij maken ze gebruik van één centraal systeem waarin alle projecten en tickets voor zowel Yuki Nederland als Yuki België verzameld en opgepakt worden.

Centrale locatie in de stad

Ons kantoor in Barcelona is zeer centraal gelegen, op de Rambla de Catalunya, op een steenworp afstand van Plaza de Catalunya, een van de bekendste pleinen van de stad. Het kantoor is gelegen in een statig pand met een mooie entree en klassieke lift. Het kantoor van Yuki bevindt zich op de derde verdieping.

Ontspanning

Natuurlijk is er tijdens en na werktijd ook tijd voor ontspanning. Rond lunchtijd is het gebruikelijk om buiten de deur te gaan lunchen. Geen boterham met kaas, maar een uitgebreide twee of drie gangen lunch. Extra leuk is natuurlijk dat onze collega’s hier de beste plekjes kennen. Elke donderdag is het tijd voor paella!
Daarnaast beschikt het kantoor over een pingpongtafel, waar bijna dagelijks fanatiek op gespeeld wordt en ook toernooien op de planning staan.

In onderstaande galerij vind je een aantal foto’s van ons nieuwe kantoor.

Al met al een prachtige ervaring om een week op ons kantoor in Spanje te verblijven, het is voorbij gevlogen. Hasta luego!

All you need is Yuki

Stap nu over
© 2019 The Yuki Company