15 februari 2016
Isidora

Je fysiotherapiepraktijk volledig online

Als fysiotherapeut draag je graag zorg voor anderen en steek je dagelijks energie en tijd in de behandelingen van je patiënten. Dit is wat je als fysiotherapeut het liefste doet. Maar zorg je wel goed voor jezelf als het gaat om het administratief en financieel runnen van jouw praktijk? Denk aan het inplannen van afspraken, patiënten informatie, declaraties en de boekhouding. Die (na)zorg is minder leuk, maar wel essentieel voor de gezondheid van jouw praktijk.
Wat als het online uitbesteden van deze administratieve handelingen uitkomst kan bieden?

Afspraken en patiëntendossier koppelen aan je online boekhouding

Als fysiotherapeut kom je dagelijks in aanraking met verschillende patiënten en behandelingen. Sommige patiënten krijgen behandelingen vergoed via hun zorgverzekeraar, anderen niet. Het is belangrijk om duidelijk overzicht te houden in alle betalingen en dus ook de boekhouding.

Afspraken- en patiëntendossier

Een fysiotherapiepraktijk bestaat natuurlijk uit meer dan alleen de boekhouding en begint met de patiëntenadministratie. Hoe hou je overzicht in de agenda, welke behandeling hoort bij welke patiënt en door welke zorgverzekeraar wordt de behandeling vergoed? Op dit moment maak je wellicht al gebruik van software waarin je dit bijhoudt. Aan het eind van de declaratieperiode stuur je de verzamelde declaraties naar de patiënt of zorgverzekeraars waarna je ze in je boekhouding verwerkt.

Wat als je deze systemen met elkaar kunt laten verbinden en communiceren? Met het Yuki platform kun je de boekhouding uitbesteden en is het mogelijk om je patiëntenadministratie, agenda én boekhouding te integreren. Veel handmatige handelingen worden op deze manier geautomatiseerd.  

Koppel systemen en laat je ontzorgen

Yuki is een platform waarmee ondernemers de boekhouding online uitbesteden en enkel documenten zoals inkoopbonnen, banktransacties en verkoopfacturen, aanleveren door te scannen, mailen of uploaden via de computer of smartphone app. Je kunt de documenten ook aanleveren door middel van de automatische koppeling met Google Drive, Dropbox en bankkoppelingen zoals de Rabobank, ABN Amro en ING. De documenten worden dagelijks digitaal aangeleverd en het Yuki platform zorgt voor een verwerking binnen 24 uur. Zo heb je tussen de werkzaamheden door, altijd realtime inzage in je cijfers en weet je precies hoe de praktijk ervoor staat. Voor nog meer inzicht, kun je de boekhouding koppelen met je afspraken- en patiëntendossier met behulp van Yuki partner SpotOnMedics.

SpotOnMedics

Praktijken maken bij SpotOnMedics gebruik van een online Yuki boekhouding, agenda en patiëntendossier in één. In de SpotOnMedics omgeving krijg je toegang tot de FysioOne Agenda waar alle afspraken met patiënten in worden vastgelegd en gekoppeld staat aan je FysioOne Patiëntendossier, waar alle informatie omtrent de behandeling en patiënt opgeslagen wordt. Zodra een behandeling heeft plaatsgevonden wordt deze automatisch doorgezet naar de te declareren declaraties.

Maar hoe komen deze declaraties in de boekhouding terecht? Als Yuki partner zorgt SpotOnMedics ervoor dat je als fysiotherapeut volledig ontzorgd wordt. Daarom kan iedere fysiotherapiepraktijk naast een afspraken- en patiëntendossier via SpotOnMedics ook toegang krijgen tot een online Yuki boekhouding. De declaraties die uit een behandeling voortkomen, worden door middel van een koppeling automatisch in je online boekhouding gezet. Maandelijks controleert een vaste SpotOnMedics accountant de administratie, verstuurt de btw-aangifte, maakt een financieel kwartaalrapport en stelt aan het eind van het jaar een jaarrekening samen. Heb je personeel in dienst? Dan is de uitbesteding van de loonadministratie ook mogelijk.

‘’Yuki is als het ware een coachend instrument en zorgt door enkel het aanleveren van de administratie voor overzichtelijke rapportages waardoor een fysiotherapeut de onderneming begrijpt’’, aldus SpotOnMedics directeur Frans Rientjes.

Meer weten over de mogelijkheden van Yuki voor de fysiotherapie? Bekijk onze webpagina of neem dan contact op met onze medewerkers via 010-2019734. Yuki helpt je graag verder.

Yuki, Bright Accounting

Stap nu over
© 2020 The Yuki Company