Zo creëer je een datagedreven bedrijfscultuur

In vijf checks naar vooruitkijken

Slim gebruik van data helpt accountants om efficiënter te werken en beter advies te geven aan hun klanten. Welke stappen moet je als kantoor doorlopen om een datagedreven bedrijfscultuur te bouwen?

Een bekende uitspraak is: “Marketing without data is like driving with your eyes closed.” En dat geldt niet alleen voor marketing, maar voor alle branches waar advies en anticiperen op de toekomst een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is.

Accountants zijn gewend naar de cijfers in het verleden te kijken en op basis daarvan conclusies te trekken. Tegenwoordig is het interpreteren van real-time data om voorspellingen te doen voor het komende jaar veel belangrijker. Maar hoe maak je de overstap naar een datagedreven bedrijfscultuur als dat nog niet in je systeem zit?

Met deze checklist zie je in één oogopslag welke punten belangrijk zijn om terugkijken naar vooruitkijken te gaan; welke facetten onderdelen in je workflow zijn essentieel om op orde te hebben en hoe pak je de route naar data-interpretatie op? Je kunt het afvinken in deze checklist!

 

 

Yuki, Bright Accounting

Ik wil een demo
© 2022 The Yuki Company