21 juni 2019
Yuki

Practical Accounting

Practical Accounting

Sinds 2013 is het kantoor van Practical inmiddels uitgegroeid tot 7 medewerkers. Het klantenbestand van Practical is zeer divers. Het kantoor aan de Keizersgracht bedient grote vastgoedpartijen, investeringsmaatschappijen, zzp’ers, veel detailhandel en horecaondernemers. Practical loopt vooruit door efficiënt de nieuwste technieken en ontwikkelingen toe te passen.

Volledig geautomatiseerde boekhouding

“De overstap op een bijna volledig geautomatiseerde boekhouding ontstond uit irritatie. We kregen ordners en schoenendozen toegeworpen, boekten de cijfers en ‘smeten’ de gegevens eens per jaar terug over de schutting. Om vervolgens in april te horen te krijgen dat er gegevens misten. Ontzettend tijdrovend en frustrerend.

Bovendien was er op deze manier totaal geen inzicht in de cijfers. Niet aan onze kant, maar ook niet aan de ondernemerskant. Dat moest anders, dat kon anders. Dus staken we de koppen bij elkaar en zijn we gaan digitaliseren.”

Met Yuki sloegen we zo’n grote automatiseringsslag dat we inmiddels maar liefst 85% geautomatiseerd werken.Gert-Jan Gaal, Practical

Online boekhouden met een persoonlijke touch

“We benaderen onze klanten puur en alleen nog online, maar wel zonder de persoonlijke touch uit het oog te verliezen. Alles is gepersonaliseerd, van eigen contactpersoon tot en met een speciaal voor elke klant ingerichte portalomgeving. Iedere ondernemer krijgt een vast aanspreekpunt die 24/7 beschikbaar is en altijd binnen twaalf uur antwoord geeft op vragen. Deze vragen kunnen gesteld worden via de Yuki portal, WhatsApp, LinkedIn, Twitter, Facebook, per mail of telefoon.”

Digitale toekomst

Over 10 jaar bestaat het traditionele boekhoudkantoor niet meer. De behoefte aan het verwerken van de administratie is dan verdwenen en verloopt volledig automatisch. Waar de accountant van de toekomst zich in onderscheidt, is concreet advies. En dat maakt het vak stukken leuker.

Yuki, Bright Accounting

Ik wil een demo
© 2022 The Yuki Company