11 december 2015
Isidora

Bewaar je kasadministratie digitaal en koppel met Yuki

Iedere ondernemer is bekend met de bewaarplicht. Voor retailers, horecaondernemers en alle andere ondernemers die met een kas werken is hier onlangs verandering in gekomen. Zij dienen de kasadministratie alleen nog maar digitaal te bewaren, blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad. Maar hoe ga je hier mee om als je geen digitale kas hebt? Laat staan, digitaal werkt. En waarom is Yuki hier nu juist de oplossing voor?

Waarom Yuki?

Je administratie bestaat niet alleen uit de kas, maar ook uit inkopen en banktransacties. Ook hier geldt een bewaarplicht voor. Bij Yuki zorg je er niet alleen voor dat de kas, maar ook dit deel van je administratie gedigitaliseerd en gecentraliseerd wordt. Het online uitbesteden is al lang niet meer alleen maar weggelegd voor de grotere organisaties, maar juist ook voor jou als MKB’er in de detailhandel. Je inkopen lever je heel makkelijk aan door te scannen, uploaden, mailen, via UBL, Dropbox en Google Drive, je banktransacties laat je door Yuki ophalen via de koppeling met o.a. de ING, Rabobank en ABN Amro.

En je kasadministratie? Daar hebben we bij Yuki ook verschillende mogelijkheden voor.

Digitale kassa

Bijvoorbeeld het aanleveren vanuit online kassasoftware. Yuki koppelt sinds kort met POS. POS is een kassasoftware welke op dit moment de kasadministratie regelt voor de Amsterdam Duck Store, tevens klant van Yuki Accountant Practical.
Daarnaast heeft POS niet alleen aan de ondernemer met een kas gedacht, maar ook aan de ondernemer met een kas én webshop. Er wordt door POS gekoppeld met o.a. Magento, SEOShop en WooCommerce. Zo digitaliseer je de kasadministratie, webshop-administratie én maakt POS het ook nog eens mogelijk om je voorraden en producten bij te houden.

Mocht je nog van plan zijn om een digitale kassa te kopen, is POS Kassasysteem een mooie oplossing.

Nog meer alternatieven

Uiteraard zijn er naast het werken met kassasoftware, meerdere mogelijkheden om je kasadministratie op een handige manier bij Yuki aan te leveren.

Kasstaat in Yuki

Wanneer je niet over een digitale kassa beschikt, is de kasstaat in Yuki een handig alternatief om je kasadministratie in de boekhouding mee te nemen en tegelijkertijd digitaal te bewaren.
Wil je van deze optie gebruik maken? Klik dan hier voor meer informatie.

Kassatellen

Naast de koppeling met POS, heeft Yuki ook een koppeling met Kassatellen. Kassatellen is een extern, online kasboek waar de kasadministratie dagelijks in bijgehouden wordt. Je kunt er voor kiezen om dit zelf te doen maar het is ook mogelijk om je medewerkers toegang te geven. Zodra de kasadministratie is ingevuld zorgt de koppeling met Yuki ervoor dat je digitale kassabonnen in de Yuki boekhouding terecht komen. Omdat de gegevens altijd netjes door de Kassatellen software worden opgeslagen, heb je met Yuki niet 1, maar 2 plekken waar jouw kasadministratie digitaal wordt bewaard.

Koppel met Yuki

Zoals je ziet zijn er bij Yuki verschillende mogelijkheden die niet alleen voordelig zijn voor je kasadministratie, maar voor de hele boekhouding. Want met de kasadministratie in Yuki zorg je er voor dat:

  • Alle verkopen geautomatiseerd in je boekhouding staan
  • Niet alleen verkopen, maar ook de inkopen en bank gedigitaliseerd in de boekhouding staan
  • Je kas dagdagelijks up-to-date in de boekhouding staat en ook gekoppeld is aan de bank
  • Je door deze manier van werken voldoet aan de digitale bewaarplicht

Wil je meer weten over bovenstaande mogelijkheden? Of werk je met een andere kassasoftware? Neem dan contact op met onze medewerkers via 010-2019734. Yuki kijkt graag naar meerdere mogelijkheden en is vrij om te koppelen.

Yuki, Bright Accounting

Stap nu over
© 2020 The Yuki Company