29 augustus 2014
Isidora

Bigdata Yuki naar Amazon Europe

ROTTERDAM – Door de enorme groei die Yuki het afgelopen jaar heeft doorgemaakt en de te verwachten groei in het komende jaar, is het boekhoudplatform voor accountants en ondernemers deze week volledig overgegaan op Amazon Europe. Amazon is de marktleider in cloud-infrastructuur en Yuki maakt nu gebruik van de public Web Services Cloud van Amazon, om de documentverwerking te versnellen en wanneer nodig, de servercapaciteit direct op te schalen.

Groei van 300.000 naar 600.000 documenten per maand

De groei van Yuki gaat snel en hard. Vorig jaar is het boekhoud- en backofficeplatform ook beschikbaar gemaakt voor accountantskantoren. Mede daardoor is Yuki flink gegroeid. Op dit moment worden er elke maand al zo’n 300.000 documenten verwerkt en de verwachting is dat dit in het komende jaar zal groeien tot een maandelijks aantal van maar liefst 600.000 documenten.

Vanwege deze groei moet Yuki als SaaS platform snel de servercapaciteit kunnen bijschalen wanneer nodig. Om die reden is onderzocht hoe dat voor Yuki het best gerealiseerd kan worden. Amazon, de marktleider op het gebied van cloud-infrastructuur, bleek hiervoor het meest geschikt en afgelopen week is Yuki dan ook volledig overgegaan op de public Web Services Cloud van Amazon.

Impact

De impact van deze overgang is nu al merkbaar. De eerste analyses laten zien dat, sinds Yuki werkt met Amazon, de wachttijd voor documentverwerking is teruggebracht met een factor 10. Ook heeft Yuki hierdoor op elk moment toegang tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hard- en software en kan er bij flinke groei direct worden opgeschaald. Opschalen van een server kan al binnen 5 minuten. Bovendien kunnen partners voortaan ook eigen servers inzetten.

Veiligheid

Yuki hecht veel waarde aan veiligheid van data en privacy. De data staat opgeslagen bij Amazon in Dublin, Ierland en daarom binnen de EU en haar wet- en regelgeving. Database back-ups zijn nu tot op een willekeurig tijdstip binnen de laatste 7 dagen terug te halen.

Yuki, Bright Accounting

Stap nu over
© 2020 The Yuki Company