15 juni 2016
Isidora

Op zoek naar innovatie in London tijdens Accountex 2016

Op 12 mei zijn we met een kleine groep naar London geweest om daar de Accountex te bezoeken. Dit is een beurs die specifiek georganiseerd wordt voor accountants. Nu zullen jullie zeggen waarom London? Omdat de ervaring heeft geleerd dat veel nieuwe ontwikkeling met name in de Engelse markt wordt gestart, om daarna in andere landen te worden gelaunched.

Belastingpakketten en pensioenen

Het allereerste wat mij opviel, is dat vrijwel de helft van de beursruimte in gebruik is door belastingpakketten en allerlei tools om pensioenen te berekenen. Dit is iets wat wij in Nederland zeker niet op deze schaal zien.

Xero & Sage

Natuurlijk hebben we eerst een bezoek gebracht aan de grote stands op deze beurs, er ook direct vanuit gaande dat dit de grote spelers zijn in de Engels markt. De meeste aandacht ging uit naar Sage en de speler die voorlopig in het online veld met de meeste stappen wereldwijd heeft gezet Xero. Xero is zeker geen onbekende meer en heeft een duidelijke propositie in de Engelse markt en we zien dat ook zij meer en meer het partner model omarmen.

Bij Sage zien we nu wel een online platform, maar dat beweegt zich meer op identiek wijze zoals we dat kennen van lokale aanbieders zoals bijvoorbeeld Exact. Beide spelers bieden de klanten mooie apps aan, waarbij ook facturatie kan plaatsvinden via de app. Daarbij zien we dat een app center of zoals dat heet bij Sage de ‘customer zone’ een belangrijke rol gaat spelen bij de huidige en nieuwe online aanbieders. De laatste die ik zeker niet ongemerkt voorbij zou willen laten gaan was Intuit, een Amerikaanse speler aan de onderkant van de markt. Die in mijn ogen een zeer fraaie app had.

Niche spelers

Ook hier zien we dat verder de beursvloer vooral gevuld wordt door allerlei kleine niche spelers met specifieke oplossingen voor scannen, management info, time sheets en het vullen van declaraties. Mooie voorbeelden hiervan zijn: Silverfin, Webexpenses en Yooz.

Wat je natuurlijk wel op deze beurs ziet met meer dan 200 standhouders is dat er ook meer aanbidders zijn voor salarispakketen (bijvoorbeeld BrightPay) en CRM pakketten (bijvoorbeeld Zoho). Daarnaast zien we nu ook meer en meer internationale betalingspakketten met enorme integratie van verschillende banken, zoals bijvoorbeeld TransferMate.

Presentaties en workshops

Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om een beurs te organiseren zonder centrale presentaties en workshops. Werkelijk aan de gehele buitenzijde van de beurs werden presentaties verzorgd.

Ondanks dat we niet echt verrast zijn tijdens de beurs, is het zeker een nuttige dag geweest, een ding is zeker met Yuki kunnen we de strijd aan!

All you need is Yuki

Stap nu over
© 2019 The Yuki Company