Google Drive upload met Yuki

Yuki is uitgebreid met een gave nieuwe functionaliteit, de Google Drive upload. Hiermee is het mogelijk om bestanden vanuit Google Drive te uploaden in Yuki. De koppeling met Google Drive is nog gebruiksvriendelijker dan bijvoorbeeld Dropbox. Het is dus nu nóg eenvoudiger om bestanden te uploaden in Yuki. Vanaf je smartphone of tablet is het ook heel gemakkelijk om bestanden naar Yuki over zetten, dankzij de Google Drive App.

Stappenplan

Om ervoor te zorgen dat de juiste documenten uit Google Drive in de juiste archiefmappen in Yuki komen te staan, is het belangrijk dat je onderstaande stappen zorgvuldig doorneemt.

Stap 1. Ga naar de Yuki Postbus en klik op de Google Drive Upload

google drive upload

Hier vind je een uitgebreide uitleg van de Google Drive upload functionaliteit. Hier vind je onder andere de volgende twee belangrijke zaken: jouw gereserveerde namen en je *unieke code. Die twee zaken komen in de vervolgstappen aan bod.

Gereserveerde naam

Om ervoor te zorgen dat Google Drive de documenten in het juiste archief in Yuki zet is het belangrijk dat je de map deelt met de benaming die Yuki voor je gereserveerd heeft. Yuki heeft de namen vast voor je op een rij gezet voor zowel domeinen als administraties. Vervolgens maak je dus in je Google Drive omgeving een map aan met precies dezelfde benaming.

Stap 2. Deel je Google Drive map met Yuki Support

drive

Unieke code

De map in Google Drive deel je met het support account van Yuki (support@yuki.nl). In de uitnodiging dien je jouw *unieke code (zie Yuki Postbus) te vermelden. Vervolgens zal de Yuki support afdeling de request accepteren, zodra de unieke code is gecontroleerd.

Goed om te weten

Zodra de support afdeling de request heeft geaccepteerd, ontvang je een bevestiging. Vervolgens kun je bestanden in de map zetten. De bestanden die je in de algemene map opslaat, komen automatisch in de map ‘Uitzoeken Yuki’. Wil je iets in een Yuki archief map opslaan dat verder niet verwerkt hoeft te worden in je boekhouding? Noem de submap dan precies hetzelfde als de gewenste archiefmap in Yuki. Deze documenten worden dan automatisch gesynchroniseerd met de de desbetreffende map.

Conclusie

In een paar klikken kun je straks al je documenten voor Yuki aanleveren via Google Drive, je dient alleen even de map te koppelen met het support account van Yuki.

Meer weten?

Heb je vragen, dan kun je altijd even contact opnemen met Lonneke. Bel of stuur een mail naar lonneke@yuki.nl

Jildou de Vries

Jildou de Vries

Bij Yuki werk ik als Marketeer. Ik houd mij bezig met alle (online) marketing activiteiten, zoals de website, social media, events & SEA en SEO.
4 antwoorden
 1. Roel De Meester
  Roel De Meester zegt:

  Is de omgekeerde richting ook mogelijk?
  Maw.. Alle Yuki Mappen worden zichtbaar/gesynced met een beveiligde Google Drive folder (Read-Only)? Dat zou het heel makkelijk maken om te zien of bepaalde documenten wel/niet beschikbaar zijn. De UX van Yuki is op dat vlak immers wat ‘droog’

  Beantwoorden
  • Yuki online boekhouden
   Yuki online boekhouden zegt:

   Hoi Roel,
   Dat is niet mogelijk, heeft onder andere te maken met de beveiliging van de mappen in Yuki en de verschillende rechten wie welke documenten mag inzien en wie niet. Je kunt de mappen wel exporteren via Yuki, je krijgt dan binnen 24 uur een zipfile in je mailbox.
   Mocht er iets zijn, hoor ik het graag.
   Lonneke

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *