Yuki zet eerste stap om internationale ambities waar te maken

Rotterdam, 22 januari 2014 – Yuki, online boekhoudsoftware voor ondernemers en accountants, zet de eerste stap om de internationale strategie en ambities waar te maken. Het eerste land waar Yuki zich op de markt begeeft, is België, waar het online boekhoudplatform vanaf 1 februari beschikbaar is. Yuki is in Nederland sinds het begin in 2009 al door honderden accountants omarmd. De software maakt het voor ondernemers en hun accountants veel eenvoudiger en efficiënter om een bedrijfsadministratie te voeren.

Schaalbaar boekhoudplatform

Volgens CEO Lucas Brentjens was het altijd al de bedoeling om een schaalbaar internationaal boekhoudplatform op te zetten. “We wilden eerst ervaring opdoen in eigen land. Door de samenwerking met de accountants en de feedback die ze gaven, is het platform op topniveau gekomen. De tijd was rijp om onze innovatie uit te rollen in andere landen.’’

Waarom België?

Voor Yuki was de toetredingsdrempel voor de Belgische markt vergeleken met andere Europese landen in bijna alle opzichten het laagst, vertelt Brentjens. ‘’We hebben diverse mogelijkheden bekeken en tegen elkaar afgewogen. België kwam als strategisch beste optie naar boven. Bijkomend voordeel is dat we al samenwerken met Nederlandse accountantskantoren die actief zijn op de Belgische markt.’’

Prioriteit

Voor Yuki is België het begin, bevestigt Brentjens. “Dat klopt, we gaan zeker verder en hebben al een aantal landen op het oog. Maar onze eerste prioriteit is nu om België tot een succes te maken.”

Micha Smit

Micha Smit

Marketing manager bij Yuki en houdt zich bezig met alle Sales & Marketing activiteiten, zoals de website, social media, Google, SEO, SEA, inkoop media, strategie en branding.
Micha Smit
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *